Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'a dair endişeler ve Barselona'da dün akşam yaşanan terör olayının risk algısına baskı yapmasıyla para birimleri geriledi.

MSCI EM Asya Endeksi 4 günlük yükselişini sonlandırdı, hazine tahvilleri yükseldi.

Singapur'daki INTL FCStone'da Döviz trader'ı olan Wu Mingze "Barselona'daki saldırı piyasalarda da şok etkisi yarattı. Risk iştahı zaten Trump endişeleriyle azalmıştı. Trump'ın istihdam ve daha güçlü ekonomi yaratabileceğine dair şüpheler oluştu" diye konuştu.

Çin'de onshore yuan düşerlen 10 yıllık tahvilin faizi 2 baz puan düşerek %3.62 oldu. Şanghay Borsası ve Hang Seng Endeksi düştü.

Güney Kore wonu ve Kospi Endeksi düşerken 10 yıllığın faizi 2 baz puan düşerek %2.31 oldu.

Endonezya rupisi yükselirlen Jakarta borsası yatay seyretti, 10 yıllığın faizi 2 baz puan düşüşle %6.88 oldu.

Tayland bahtı yabancıların yaklaşık 1 ayda ilk kez satışa geçmesiyle ilk haftalık kayba ilerledi. 10 yıllığın faizi 1 baz puan düşerek %2.39 oldu. SET Endeksi de geriledi.

Malezya ringiti 5 haftanın en düşük seviyesine yakın seyretti. 10 yıllıklar %3.98 ile yatay seyrederken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi 4 günlük artışı sonlandırdı.

Filipin pesosu dolar karşısında düşüşünü sürdürdü. Borsa 4 günlük yükselişin ardından düştü. Tayvan doları ve Taiex Borsası düşerken 10 yıllık tahvilin faizi 1 baz puan düşüşle %1.042 oldu.