Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Finans Portföy Yönetimi Grup Müdürü Murat İnce Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk oldu.

Kurun uzun zamandır darbantta dalgalandığını ve 3.50'nin psikolojik bir seviye olduğunu belirten İnce "geldiğimiz harekette aslında daha aşağıyı görebilirdik fakat çok pozisyon kapatan oldu. Çünkü şirketlerin Döviz bazında yurt dışı borçlanmaları yüksek. Global hava esktra bir olumlu tablo çizerse kur 3.50'nin altına kayabilir ama kısa dönemde zannetmiyorum" diye konuştu.

Kurun uzun süredir dar bantta hareket ettiğine dikkat çeken İnce kurun daha fazla düşmesi için gereken dinamikleri şöyle sıraladı;  

"Fed'in uzun süre daha faiz artıramayacağı kesinleşir, güvercin açıklamalar gelirse bilanço küçültmesinin etkisinin olmayacağı kanıtlanır, global hareket tekrar bizim gibi ülkelere doğru akarsa kur düşebilir" dedi.

Borsanın ise bir miktar bu seviyelerde dinlenebileceğini belirten İnce "Yabancının borsaya girmesi için hem endeks, hem de döviz kuru iyi seviyedeydi. Biz de en iyi getirisi olan gelişen ülkelerden biri olduk. Ama bundan sonra global havayı izleyeceğiz. Biraz daha global piyasayla beraber hareket edebiliriz" dedi.