Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bankanın faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Çoğu ekonomist bu toplantıda Başkan Mario Draghi'nin parasal genişleme programının azaltılacağına dair açıklama yapmasını da beklemiyor. Draghi'nin Euro Bölgesi ihracatçılarının rekabet gücünü tehdit eden Euro'nun değerlenmesi konusunda yapacağı açıklamalar önemli olacak.  

Yapı Kredi Yatırım Baş Stratejisti Murat Berk Bloomberg HT'ye toplantının kurlar ve Borsalar açısından önemli olacağını ve Euro/Dolar 'ın 1.20'yi aşabileceğini söyledi.

Berk, "Piyasa, Portekiz'deki konferanstan gelen açıklamalarla birlikte Draghi'nin söylemlerinin şahin tarafa kaydığını anladı ve fiyatlamasını yaptı. Euro/dolar paritesi 1.20'lere yaklaştı. Euro'nun değer kazanması çevre ülkelerin durumunu zorlaştırıyor." dedi.

- İKİ OLASILIK

Berk, "Draghi'nin kur konusuna hiç değinmemesi durumunda euro hızla 1.20'yi aşar, bu da Avrupa borsalarına ciddi satış getirir. Draghi eğer 'euro'nun değer kazanması bizi etkiler, çok acele etmeyeceğiz' gibi şeyler söylerse euro çok ciddi değer kaybedebilir..Şu anda Euro'nun değerinden rahatsız olduklarına dair sinyaller artıyor. Yarın volatil bir gün olabilir" diye konuştu.

Faiz kararı yarın Türkiye saatiyle 14:45'te açıklanacak.