Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan İş Yatırım Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu yıl sonu kur ve büyüme tahminlerinde revizyon yaptıklarını söyledi.

Kömürcüoğlu enflasyon görünümünde bozulmanın devam etmesi nedeniyle Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar sıkı duruşunun devam edeceğini ve ilk faiz indirimini gelecek yıl 2. çeyreğin başında yapacağını öngördü.

Kömürcüoğlu gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahındaki artışın TL'de ilave değer kazancı sağlayacağını bu bağlamda yıl sonu kur beklentilerini 3.55'e çektiklerini söyledi. TL beklentilerine dair "Hala bir miktar daha fırsat penceresi bir miktar var ama kurda çok ciddi aşağı hareketi de beklememek lazım" yorumunu yaptı.

Büyüme tahminlerinde de revizyona gittiklerini ve 3. çeyrekte büyümenin daha güçlü geleceğini belirten Kömürcüoğlu "Öncü göstergeler büyümenin güçlenerek devam edeceğini gösteriyor. Büyüme tahminimiz %5.1'e çıktı, %5.5'leri de zorlayabilir. Gelecek yıl tahminimnizi de %4.5'e çektik" şeklinde konuştu.