Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çarşamba akşamı Fed'in bilanço küçültmesine Ekim'de başlayacağını açıklaması ve Fed yetkililerinin bu yıl bir faiz artışı daha olacağı tahminiyle 3.47'den 3.51'e kadar yükselen kur bugün psikolojik seviye olan 3.50 sınırının biraz altında başladı. Kur daha sonra 3.48 seviyesine çekildi, akşam saatlerinde ise 3.50'nin hafif üzerine yükseldi.

Günün devamında bölgesel Fed Başkanları Robert Kaplan ve Esther George'un konuşma yapması bekleniyor. ABD'de Bileşik PMI Endeksi verisi de takip edilecek.

"3.4880'E İNEBİLİR"

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim AKsoy yolladığı bir notta kurun ilk etapta 3.4880 desteğine gerileyebileceğini öngörerek "3.4500 ise bir sonraki destek seviyesi. Kuzey Irak referandumundan gelecek bir erteleme veya iptal haberi bu seviyeye doğru hareket görülmesini sağlayabilir." değerlendirmesini yaptı.

Kuzey Kore ve Irak gibi riskler de piyasaların radarında kalmaya devam edecek. TBMM Irak ve Suriye tezkeresi için 23 Eylül Cumartesi günü olağanüstü toplanacak.

Şekerbank Trading Müdürü Tunca Alp yolladığı bir notta "Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunun uzatılacağı endişesi Dolar/TL 'de düşüşün önündeki en büyük engel. Eğer Kuzey Irak konusundaki tansiyon düşerse kurda 3.47'ler görülebilir" değerlendirmesini yapyı.

Öte yandan 10 yıllık tahvil faizi 5 günde ilk kez yükseldi ve %10.88 oldu. Dün faiz %10.94 ile 18 Mayıs'tan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı.