Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci Bloomberg HT'deki İlk Söz programına konuk oldu.

Keresteci piyasaların Fed'in Aralık'ta faiz artıracağına inanmadığını, bu nednele de Fed kararı sonrası piyasalarda sert satışlar yaşanmadığını dile getirdi.

Fed'in Çarşamba günü beklenenden daha şahin olduğunu belirten Keresteci piyasaların Aralık'ta faiz artırım ihtimalini düşük gördüğünü ancak Fed'in faiz artırımına hazır göründüğünü söyledi...

Keresteci "Fed faiz artışı konusunda piyasayı yanıltttığı için piyasaların ilk tepkisi sert oldu ama genel yansıması ılımlı oldu. Bunun nedeni de piyasanın Fed'in Aralık'ta faiz artıracağına inanmıyor olması..Çünkü enflasyon %2 hedefine bir türlü gelemedi..Böyle bir karara piyasanın tepkisinin sert olması gerekirdi. Dün baktığımızda gelişmiş ülkelerin Borsalarında binde 4-5'lik kayıp var. Euro/Dolar sanki hiç birşey olmamış gibi harekette. Kararın gelişen ekonomilerde etkisi biraz daha fazla oldu. ABD'den gelen somut verilerin Fed'i teyit ediyor olması lazım. Bir ay sonra enflasyon hala yükselmiyorsa 'Fed yine yanıldı diyeceğiz' ve likidite sarhoşluğunun getirdiği irrasyonel coşkuyu terk etme ihtimalinin kuvvetli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.