Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün iyi gelen ABD verileri sonrası kayıplarının bir kısmını telafi eden dolar yeni güne TL karşısında değer kazancıyla başladı. Kur 3.56-3.57 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün Fed Başkanı Janet Yellen St. Louis'deki bankacılık konferansında konuştu, Yellen konuşmasında ekonomik görünüme ve para politikasına değinmedi.

ABD'de dün açıklanan ISM hizmet verisinin 59.8 ile son 12 yılın en yüksek seviyesinde gelmesi ve özel sektör istihdamının beklenti dahilinde 135 bin olması Fed'in faiz artış fiyatlamasını yükseltti. Dolar küresel çaptaki kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Yurt içinde bugün kuru etkileyecek bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de bazı bölgesel Fed Başkanlarının açıklamaları ve fabrika siparişleri izlenecek.

"3.60 ÜSTÜ SATIŞA YOL AÇABİLİR"

Ak Yatırım yolladığı bir notta "reel olarak ucuz kalan TL cazip faiz farkları ve son günlerde hızla düşen volatilite ve hedge maliyetleri bizim penceremizde Dolar/TL ’de yükselişlerin satış fırsatı olarak kalmasına neden oluyor. Ancak gerçek anlamda aşağı yön başladı diyebilmemiz için 3,52’nin altına sarkılması gerekiyor. 3,60’ın üstü ise TL varlıklarda kısa süreli satışlara yol açabilir." değerlendirmesine yer verdi.