Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yatırımcıların para politikasında önemli bir sıkılaştırmacı adım olarak Fed bilançosunun kademeli daraltılmasına başlanmasını beklemediğini belirtti.

“Fed'in yeni bilanço politikası beni piyasa katılımcılarının bu durumu koşulların önemli ölçüde sıkılaştırılması veya ekonomik büyümeye engel olarak görmediği sonucuna ulaştırıyor” diyen Bostic, “Bence ABD ekonomisi uzun bir cansız toparlanma döneminin ardından şu anda baya iyi durumda” diye devam etti.

“Görece güçlü ve hala iyileşen işgücü piyasası ve istikrarlı enflasyon beklentileriyle, enflasyonun aşağı yukarı gelecek yıl yüzde 2'ye tırmanmasını bekliyorum.” diyen Bostic, “ABD ekonomisinin sağlam temelli olduğunu ve bu performansın süreceğine ilişkin çeşitli işaretler bulunduğunu ifade etti.

Tüketici gelirlerinin artmayı sürdürmesinin işgücü piyasasında devam eden gelişmeyi yansıttığını dile getiren Atlanta Fed Başkanı, bu trendlerin artan üketici harcamaları için destek oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

Bostic'in 2018 yılında FOMC'de oy hakkı bulunacak.