Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin yeni sayısında, sektörün ilk yarı sonuçlarını değerlendirdi.

Aracı kurumlar açısından işlem hacimlerinin genel olarak artış eğiliminde olduğunu aktaran Koç, bu yılın ilk yarısında 2016'nın aynı dönemine kıyasla aracı kurumların pay piyasasındaki işlem hacminin yüzde 15 artarak 1,3 trilyon liraya ulaştığını, vadeli işlemlerde artış oranının da yüzde 24'e yükseldiğini belirtti.

Koç, geçen yılın genelinde toplamın yüzde 33'ü olan internet üzerinden yapılan pay senedi işlemlerinin 2017'nin ilk yarısında yüzde 39'a çıktığını bildirdi.

Yeni düzenlemelerle birlikte kaldıraçlı işlemlerin hacminin yaklaşık olarak önceki yılın yarısına indiğini belirten Koç, şunları kaydetti.

"Kurumsal finansman tarafında, pay arzları önceki yıla göre yüzde 266 arttı. 3 adet arzda 1,25 milyar liralık bir hasılat elde edildi. Bu ortamda aracı kurumların toplam net karı 2017'nin ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarak 387 milyon lira oldu. Genel olarak değerlendirildiğinde, kaldıraçlı işlemlere ilişkin yapılan yeni düzenleme dolayısıyla yaşanan gelir kaybının, diğer piyasaların büyümesiyle elde edilen gelirlerle büyük ölçüde giderildiğini söyleyebiliriz."


- Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi 14-15 Kasım'da


Verilen bilgiye göre, Türkiye'de sermaye piyasasının gelişmesi ve derinleşmesi amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, 14-15 Kasım'da yapılacak.

Sektöre yönelik farklı başlıklarda 24 panel ve 21 eğitim programının gerçekleştirileceği kongre, aynı zamanda uluslararası alandan ve Türkiye'den konularında yetkin kişileri yatırımcı ve yatırımcı adaylarıyla buluşturacak.

Kongrenin ana konuşmacıları arasında dünyaca ünlü yazar ve ekonomist Prof. James A. Robinson ve dijital bankacılık gurusu olarak anılan Chris Skinner da yer alacak.


- Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması'na başvurular uzatıldı


TSPB tarafından bu yıl dördüncüsü "Küçük birikimler, büyük mucizeler yaratır" sloganıyla düzenlenen Kamera Elinde Geleceğin Cebinde Kısa Film Yarışması’na başvurular da 23 Ekim'e kadar uzatıldı.

Toplumda finansal bilincin artmasına katkıda bulunmak hedefiyle düzenlenen yarışma, yurt içi ve dışından tüm katılımcılara açık olacak. Yarışmaya cep telefonuyla çekilen videolarla da katılmak mümkün. 18 yaşını dolduran herkesin katılımına açık olan yarışmaya başvurmak için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor.

Yarışma sonucunda birinci 12 bin lira, ikinci 10 bin lira, üçüncü ise 7 bin 500 lira para ödülü kazanacak. İlk 10'a giren yarışmacılara TSPB tarafından düzenlenen bir günlük eğitimlerden birine ücretsiz katılma imkanı ve bir yıl süreli İKSV Mavi Lale Kart Üyeliği hediye edilecek. Ayrıca, ilk 3'e giren katılımcılar 9 aylık Sinemia üyeliği kazanacak.

AA