Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Süper Lig'in 8. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6-1 mağlup olan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal'la yolların ayrıldığını bildirildi.

Kuruluşunun 50. yıl dönümünde sezona "şampiyonluk" parolasıyla giren Trabzonspor'da Akhisarspor mağlubiyetinin şoku yaşanıyor! Bordo-mavililer, evinde Süper Lig'in 6. haftasında 3-0 öndeyken 4-3 yenildiği Aytemiz Alanyaspor maçının ardından Teleset Mobilya Akhisarspor'a da 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. BeIN SPORTS'ta yer alan habere göre beklenen ayrılık kesin olarak gerçekleşti.

Opta verilerine göre 25 Mayıs 2016'da başlayan Ersun Yanal dönemi, Trabzonspor tarihinde ligde en düşük galibiyet yüzdesine sahip dönem oldu. Öte yandan bordo-mavililer, Süper Lig'de evinde son olarak 19 Mayıs 2016'daki oynanan Kasımpaşa karşılaşmasında bir maçta 5 ve üzerinde gol yemişti.

Trabzonspor, yeni stadında ise kalesinde ilk kez 5 ve üzerinde gol gördü. Bordo-mavililer, bu dönemde 42 maçta sadece 16 galibiyet alabildi. Trabzonspor 12 beraberlik alırken 14 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Ersun Yanal, son döneminde bordo-mavililer maç başına sadece 1,4 puan ortalaması tutturabildi.

Haberturk.com