Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Haftanın ilk gününde 3.64 - 3.65 lira aralığında hareket eden kur yeni güne yükselişle başladı.

Stanford Üniversitesi Ekonomisti ve Taylor kuralının sahibi John Taylor'ın ABD Başkanı Donald Trump ile Fed Başkanlığı için görüşmesi ve Trump'ın Taylor'a sıcak baktığına dair haberler doların yükselişinde, ABD faizlerinin artmasında etkili oldu.

Dolar/TL gün boyu 3.66 seviyesinde seyretti, akşam saatlerinde ise ABD'de iyi gelen verilerin etkisiyle yükselişini sürdürdü ve 3.6768 ile gün içi zirveye çıktı. Lira geçen ay dolar karşısında %6 oranında zayıflamıştı.

Şekerbank Trading Müdürü Tunca Alp yolladığı notta ABD ile vize krizine dair adımlar artılmasının TL'yi pozitif etkileyeceğini belirtti.



"TL GÜÇLÜ KALABİLİR"

Ak Yatırım yolladığı notta "Döviz piyasasında volatiliteler sakinleşirken, gelişen ülkelere fon girişinin devam etmesini beklediğimiz bu süreçte TL’nin güçlü kalmaya devam edebileceğini öngörüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de veri akışı bulunmazken ABD'de sanayi üretimi verisi açıklandı. Sanayi üretimi beklendiği gibi %0.3 arttı, NAHB konut piyasası endeksi 5 ayın, ithalat fiyat endeksi 15 ayın zirvesine yükseldi.

Dolar/TL geçen hafta ABD ile Türkiye'nin vize başvurularını karşılıklı askıya almasının ardından sert yükselişle 3.85 seviyesini aşmıştı.