Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tacirler Yatırım Stratejisti Gökhan Uskuay ve ekonomist Haluk Bürümcekçi Perşembe günü Merkez Bankası'ndan değişiklik beklemediklerini bildirdi

Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Uskuay Merkez Bankası'nın güvercin söylemden uzak duracağını belirterek "Enflasyon bu ay da çift hanede yüksek kalmaya devam edecek. Sonra enflasyonda sert bir düşüş bekliyoruz ama Merkez Bankası'nın enflasyon ve çekirdek enflasyonda yumuşamayı görmeden şahin duruşunu değiştirmesini bellemiyoruz. Döviz sepetindeki bu hareketlilik de Merkez Bankası'nı güvercin söylemden uzak tutacaktır" dedi.

Ekonomist Haluk Bürümcekçi de bu toplantıda Merkez Bankası'nın izlemede kalacağını öngördü.

T-Bank Hazine Pazarlama Müdürü Cumhur Örnek de dün Merkez Bankası'ndan bir değişiklik beklemediğini ifade etmişti.

HAZİNE İHALELERİ

2 gündür hazine tahvil ihalelerinde beklentinin karşılanmadığını belirten Uskuay "Kasım ve Aralık'ta ciddi anlamda ihale olmadığı için bu ihale döneminde yabancı girşi bekelenebilirdi. Ama hem düne hem bugüne baktığımızda teklif oranları sınırlı düzeyde kaldı.

Bu ihaleler 2018'de de kendi borçlanması üzerinde borçlanma gerçekleştirecek hazine için faizlerin düşmeyeceğini ortaya koymuş durumda. Yabancı ilgisinin de düşük olduğunu gözlemliyoruz. TL'ye karşı bakışın zayıf olması ihalelere yansımış durumda" dedi.  

Merkez Bankası'nın faiz kararı Perşembe saat 14:00'te açıklanacak. Bloomberg HT Araştırma Bölümü'nün anketine katılan uzmanlar da faiz oranlarında bir değişiklik beklemiyor.