Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

QNB Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı ve Tacirler Yatırım Araştırma Müdürü Özlem Bayraktar Gökşen Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programına konuk oldu.

Gökşen Merkez Bankası'ndan yarın hiçbir değişiklik yapmasını beklemediğini, söylemlerinde de değişiklik beklenmemesi gerektiğini ifade etti. Gökşen "2018'in ilk çeyreğinin sonuna kadar mevcut seviyelerde gidişat olabilir. Bir müddet daha böyle devam edecek gibi görünüyor" dedi.

Gökşen gelecek yıl Nisan ayı gibi ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini düşürmek için alan açılabileceğini belirtti.

Burak Kanlı ise mevcut koşullarda Merkez Bankası'nın 2018 ilk çeyrekte dahi faiz indirmek için kısıtlı alanı olduğunu söyledi.

Kanlı "Eğer işler iyi gider, küresel risk iştahı devam ederse - ki şüpheliyim- o zaman TCMB'nin faiz indireceği yer %11 olur. %11'in altına indirdiği zaman TL'nin benzer para birimlerine göre geride kaldığını görürüz. Risk iştahı tersine döndüğü anda da faiz artıracak mı diye konuşmalar başlar. Mevcut koşullarda TCMB'nin faiz indirmek için alanı çok kısıtlı, ayrıca 3 ay öncesine göre ülkeye özgü yeni rtisklerimiz oldu" değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg HT Araştırma Bölümü'nün ankete de yarın faiz oranlarında değişiklik beklenmiyor.