Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü düzenleyeceği toplantıda, geniş ölçekli tahvil alım programının ne zaman sona ereceği görüşülecek. Politika kararı, Frankfurt'ta saat 13:45'te açıklanacak ve Başkan Mario Draghi, bundan 45 dakika sonra konuşma yapacak. 

Draghi, 2019 yılının Ekim ayında dolacak görev süresini merkez bankasının enflasyon hedefine ulaşmaksızın veya faizleri artırmaksızın tamamlayabilir. Yönetim Kurulu'nun aylık tahvil alımlarını 60 milyar eurodan başlayarak (71 milyar dolar) kapasitenin izin verdiği müddetçe azaltmasının olası olduğu görünümü mevcut. Yetkililer, bir yandan, tüketici fiyatlarındaki büyümenin hızlanmasını bekliyor olacak. 

Avrupa Merkez Bankası, 2011'de görev süresinin son aylarında faizleri iki kez artıran eski AMB Başkanı Jean-Clause Trichet'in yaptığı hatayı tekrarlamak istemiyor. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, parasal genişlemenin, Ocak ayından itibaren aylık yaklaşık 30 milyar euro civarında olmak üzere dokuz aylık bir süre boyunca uzatılmasını öngörüyor. Ekonomistler, en az altı ay için 40 milyar euroluk tahvil alımı bekliyor.