Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kurumsal akademiler tarafından, çalışanlar için düzenlenen programlardaki eğitim ve gelişim projelerini konu edinen ve kurumların çalışan gelişimine, insan kaynakları yatırımına katkısını ölçen EDUCORP Awards, bu yıl ilk kez 27 Ekim’de kurumsal akademiler ve kurumların eğitim departmanlarının başarılı projelerini değerlendirmek üzere, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen EDUCORP Zirvesi’nden görüntüler, seçici ve yürütme kurulunun ödül modeli ve çalıştaylardaki faaliyetlerinin yer aldığı iki yıllık çalışmayı anlatan bir video sunum ile başlayan gecenin sunumunu ünlü sunucu Melih Gümüşbıçak üstlendi. EDUCORP’un hikayesi ve fikrin nasıl doğduğunu sürecin partnerlerinden Positive İK İş Geliştirme Direktörü Didem Özalp’in, EDUCORP Modeli ile eğitimlerini değerlendiren kurumların kazanımları hakkında Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü Yrd. Doç. Dr. F. Elif Çetin’in ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin bir akademi olarak kurumsal eğitimdeki iş birliklerinin önemini Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güngör’ün açılış konuşmalarıyla başlayan gece; seçici kurulun eğitim modeline verdikleri önem ve EDUCORP’un iki yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu aktardıkları sunumlarıyla devam etti.

Dört ayrı kategoride değerlendirme

EDUCORP Awards’ta kurumlar dört ayrı kategoride yarıştı. BAU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ela Ünler, BAUSEM Direktörü Yrd. Doç. Dr. Elif Çetin, Öğretim Görevlisi ve Danışman Dr. Habibe Akşit, Kıdemli Danışman Dr. Metin Arslan, Danışman Dr. Engin Sağdıç, Yönetici ve Lider Koçu Tülin Kahvecioğlu,  Erkan Ataman ve Eğitimci ve Danışman Alper Belgen gibi isimlerin yer aldığı EDUCORP Seçici Kurulu, zorlu bir elemenin ardından EDUCORP Ödülleri sahiplerini belirledi.

EDUCORP Eğitim ve Gelişim Büyük Ödülü, sürdürülebilir, uzun vadede yüksek çıktılar hedefleyen, eğitim tasarımında kurum kültürüyle uyumlu bir strateji varlığı arayan, eğitimde süreç ve sonuçların ölçme değerlendirme sonuçlarını analiz eden ve çalışanların kurum odaklı gelişime odaklanan projenin oldu. Eğitim ve Gelişim Ödülü ise, EDUCORP Değerlendirme Matrisi’nde Büyük Ödül puanına ulaşamayan ancak kuruluş ve insan kaynakları stratejisi ve politikalarının varlığı, eğitim gelişim süreçlerinin tanımlanmış ve kurumla ilişkilendirilmiş olması, “Süreç, Strateji, Performans Göstergesi ve Algılama Sonuçları” temelli matrisle ölçülen, seçici kurulca belirlenen baz puana erişebilen kuruma verildi. Altın ve gümüş kategorisini takiben, bronz heykelciklerin sahibini bulduğu EDUCORP Başarılı Uygulama Ödülü’nün yanı sıra; herhangi bir kategoride ödül alamayan kuruluşlardan kararlılıkları, uygulamaları ve diğer metrikler açısından jüri tarafından gelecek vaat ettiği sonucuna varılan proje ise Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Teşvik Ödülü’nün ve platin heykelin sahibi oldu.

Denizbank, Ford Otosan ve Doğuş Otomotiv Geceden İki Ödülle Ayrıldı

Eğitim ve Gelişim Büyük Ödülü adı verilen altın heykelciği, sürdürülebilir eğitim projeleriyle Ford Otosan kucakladı. Gümüş ödül kategorisi olarak geçen Eğitim ve Gelişim Ödülü’nü ise Denizbank ve Doğuş Otomotiv ekibi paylaştı. Eğitim ve Gelişim Alanında Başarılı Uygulama Ödülü olarak anılan, spesifik bir konuya yönelik çalışan gelişimini hedefleyen bronz kategoride ATU Turizm, Denizbank, Doğuş Otomotiv ve Ford Otosan ödüle uzanan yolu başarıyla tamamladı. Son olarak Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Teşvik Ödülü ise, Ters Mentörlük, Gelenek & Gelecek Buluşması Projesi ile Zorlu Tekstil’in oldu.

Eğitim ve Gelişim Büyük Ödülü

Ford Otosan

Eğitim ve Gelişim Başarı Ödülü

Doğuş Otomotiv

Denizbank

Eğitim ve Gelişim Alanında Başarılı Uygulama Ödülleri

ATU Turizm - ATÜ STİLİ Projesi, ATÜ Stili Müşteri Deneyimi ve ATÜ Stili Liderlik

Denizbank - Gişe Satış Sorumlusu Projesi

Doğuş Otomotiv - GO Gelişim Okulu Projesi

Ford Otosan - Bakımcı Uzmanlık Programı Projesi

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Teşvik Ödülü

Zorlu Tekstil - Ters Mentörlük, Gelenek & Gelecek Buluşması Projesi