Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın Salı günkü politika toplantısının ardından açıklamada bulundu.

Kuroda, Japonya'da yakın zamanda gerçekleştirilen seçimlerin ardından para politikasında değişiklik olmadığını belirtti.

Japonya'nın borç seviyesinin çok yüksek olduğunun altını çizen BOJ Başkanı, hükümetin mali reforma inancını sürdürmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.

ETF alımlarının risk primlerini azaltmayı hedeflediğini belirten Kuroda, alım miktarının piyasaya göre değişiklik gösterdiğini söyledi. Kuroda, BOJ'un herhangi bir hisse fiyatı seviyesini hedeflemediğini ifade eden Kuroda, hisse senetlerinin kısa vadede çeşitli sebeplerle hareket ettiğini belirtti.

Hisse senedi piyasasında şimdiye kadar aşırı bir yukarı yönlü pozisyonlanma olmadığını vurgulayan Kuroda, hisse fiyatlarının daha iyi karbeklentilerini gösterdiğini söyledi. Yıllık ETF alımları için belirli bir zaman olmadığını ifade eden Kuroda, ETF alımlarının teşvik paketinib bir parçası olduğunu dile getirdi.

Kuroda, gelecekteki ETF alımlarını ayarlamak için risk priminin bir unsur olduğunu belirterek tüm teşvik paketini aynı anda ayarlamanın gereksiz olduğuna dikkat çekti.

BOJ'un fiyat hedefinden çok uzak olduğunu ifade eden Başkan Kuroda, getiri eğrisi kontrolünü deiştirmeye gerek olmadığını belirtti.

Japonya'da enflasyonun zayıf olduğunu belirten Kuroda, enflasyon zayıfken faizleri artırmanın gereksiz olduğunu söyledi.

Kuroda, BOJ'un henüz teşvikten çıkışı tartışacak noktada olmadığını vurguladı ve bu konuya ilişkin erken konuşmaların piyasaları yanlış yönlendireceğini belirtti.