Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük Döviz Borsası işletmecisi CME Group Inc., bitcoin vadeli kontratlarında işlemleri başlatmayı planladıklarını duyurdu ve bu bu gelişme, profesyonel trader ve yatırımcıların nihayet kripto para birimini daha ciddiye almalarına yardımcı olabilir.

Bu haber sonrası bitcoin tarihinin en yüksek seviyesine tırmandı.

S&P 500, petrol ve altın vadeli kontratlarını da içeren işlemleri yürüten Chicago merkezli CME Group, Salı günü yaptığı açıklamada,  yıl sonuna kadar kontratların işleme açılmasının planlandığını kaydetti.

Büyük yatırımcılar, performanslarını artırmalarına yarayaak büyük işlemler için yeterli likidite bulmanın zor olmasından dolayı, bitcoin gibi dijital paralara yönelme konusunda temkinliler. Güçlü bir türev piyasası, piyasa yapıcılara pozisyonlarını hedge etmeleri için bir araç sağlayarak, bu sorunu ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte, exchange traded fonları (ETF) ile işlem yapmanın da yolu açılabilir.

 

Ancak bu kararın zamanlaması sürprizdi. Bir ay önce, CME Başkanı Bryan Durkin, Bloomberg Television'a yaptığı açıklamada, "Çok kısa vadede, vadeli kontrarları başlatacağımızı sanmıyorum," dedi ve geçen hafta CEO Terry Duffy, CME'nin başlaması durumunda kripto dünyada oldukça paşarılı olabileceğini kaydetti.

Bu haberin tkisiyle 6416.4 dolara kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan bitcoin, daha sonra hafifçe gerileyerek 6350 dolara geldi.