Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Piyasalardaki genel beklenti kurumun not veya görünümde değişiklik yapmayacağı yönünde.

Türkiye ile ilgili son değerlendirmesini 5 Mayıs 2017'de yapan S&P, yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" seviyesinde, not görümünü de "negatif" olarak teyit etmişti.

"İYİLEŞTİRME BEKLİYORUZ"

Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, S&P'nin not değişiminden bugüne kadar geçen sürede Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülebilirlik kapasitesinin artığını belirterek "Bu nedenle S&P'den görünüme ilişkin iyileştirme beklemekteyiz." dedi. Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de Türkiye'nin büyümesinin bu yıl yukarı yönlü olarak sürpriz yapmasına karşın S&P'nin, notu ve negatif olan görünümü teyit edebileceğini bildirdi. 

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy yolladığı bir notta "S&P’nin Türkiye Döviz cinsi tahvilleri için kredi notu BB ile yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altında bulunuyor. Bu nedenle, S&P kararının piyasalar üzerinde iki yönde de önemli bir etkisinin olmasını beklemiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg HT.com'un 3 bin 844 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre ise katılımcıların %62'si not ve görünümde bir değişiklik beklemiyor. %23'ü not veya görünümde indirim olabileceğini, %15'i ise not veya görünümde artırım olabileceğini öngörüyor.

S&P’nin Türkiye’nin kredi notuna dair değerlendirmesini piyasalar kapandıktan sonra açıklaması bekleniyor.