Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de kaldığı otelden Thomas Jefferson Anıtı'na yürüyüşü sırasında kısa mola verdiği bir kafede basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ABD'de olağanüstü güvenlik bizim talebimiz değil. ABD'de Suriye, FETÖ ve vize konularını görüşeceğiz."

"Cumhurbaşkanlığı sisteminde barajlık mesele yok"

SEÇMENİMİZE SEÇİM BARAJI TAAHHÜTÜMÜZ OLMADI

"Seçim kampanyamızda, doğrusunu isterseniz seçim barajına yönelik bir taahhütte bulunmadık. Anayasa değişikliği kampanyasında bu sistem değişikliği ile Türkiye’de sürekli iktidar, sürekli istikrar döneminin başlayacağını, artık zayıf iktidarlar döneminin sona ereceğini söyledik."

"Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz. Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız."

YÜZDE 10 BARAJINI OTURUR KONUŞURUZ

"(MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözleri) Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesi düşünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekun değiştirilecekse o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir."

ABD İLE SORUNLARI GERİDE BIRAKMAK İSTİYORUZ

"ABD günde 400 vize veriyordu, şimdi 100 vize verecek"

"Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz. Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız."

"(FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi talebi) Bizim tarafımızdan bütün her şey, eldeki bütün bilgiler, belgeler gönderildi. Bu bakımdan yeni bir belge sunma ihtiyacı yok. Gereğinden fazla da belge sunuldu diyebilirim. Bundan sonra bekletimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilgili makamlarının harekete geçmesidir."

"Uyum yasalarıyla ilgili hazırlık çalışmaları şu anda devam ediyor. Her parti kendi açısından bir hazırlık çalışması yapıyor. AK Partide oluşturduğumuz bir komisyon var. Bu komisyon şimdi tüm mevzuatı tarıyor. 16 Nisan referandumundan sonra yapılan değişikliklere uygun bir şekilde hangi kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğinin taramasını yapıyor. Bunlarla ilgili değişiklik teklifleri Meclise getirilecek ve görüşülecek"

haberturk.com