Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:33'te güncellendi)

ABD hisseleri ve dolar düşerken Hazine tahvilleri, küresel piyasalarda risk iştahının düşmesiyle yükseldi. Petrol, emtiayı aşağı çekti. 

S&P 500 Endeksi, emtia fiyatlarındaki düşüşün materyal üreticilerini ve enerji firmalarını aşağı çekmesiyle son dört günün üçüncü düşüşünü sergiledi. Bloomberg emtia göstergesi, son altı ayın en büyük düşüşünü yaptı ve Batı Teksas Petrolü (WTI), varil başına 56 doların altına indi. Dolar, bir ayın en büyük düşüşünü sergilerken Hazine tahvillerinin faizi, beş günün ilk düşüşüne yöneldi. 

ABD'deki vergi reformunun hayata geçme ihtimali, Çin ekonomisinin yavaşladığına dair endişeler ve para politikasının gidişatı, risk iştahını düşürerek küresel hisse senedi göstergelerinin ve emtianın düşmesine yol açtı.

Piyasalarda Çarşamba günü, ABD enflasyon ve perakende satış verileri gözlenecek. ABD'de ÜFE ise, yatırımcılar Fed'in faiz artırma gidişatını fiyatlamaya çalışırken beklentilerin üzerinde geldi.

Piyasalar

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:23'te yüzde 0.4 düştü. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, düşüşünün altıncı gününde yedi haftanın en düşük seviyesine inmesinin ardından yüzde 0.6 geriledi.

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.2 düştü. 

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 düştü.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.5 kaybetti ve 7 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği en sert düşüşünde neredeyse 3 haftanın en düşük seviyesini gördü.

*Euro, yüzde 1'lik bir yükselişle 1.1789 dolara ulaştı ve kazançlarının beşinci gününde yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

*Sterlin, yüzde 0.5 değer kazandı ve 1.3181 dolardan işlem gördü. 

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi üç baz puan düştü ve yüzde 2.3753'e indi. 

*Altın, yüzde 0.3'lük bir yükselişle ons başına 1,282 dolara ulaştı. 

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 2 düştü ve varil başına 55.64 dolara geriledi. 

(22:33'te güncellendi)