Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Bloomberg HT'ye son yaşanan çalkantıyı değerlendirdi. Salar Türkiye algısında bozulma olduğunu, yurt dışı kaynaklı negatif haberlerin üst üste gelerek algıyı bozduğunu söyledi.

Salar "faizleri bu kadar yükseltecek, kuru zirve seviyelere taşıyacak herhangi bir makro ekonomik gerekçe yok ama siyasetle bağlantılı haber akışı algıyı etkiliyor" diye konuştu.

Salar "AB fonlarının kesilmesi, Halkbank davası gibi haberlerin hepsi algıyı etkiliyor. Bunlardan bağımsız olarak değerlendirince Türk varlıklarının dünyadaki benzerlerine göre çok ucuz olduğunu görüyoruz...Bu fiyatlamalar ekonomik gerekçelerle oluşmuyor. Arkasında siyasi gerekçeler ve haber akışlarıyla bu seviyelere gelindi." değerlendirmesini yaptı.

Bugün Dolar/TL 3.95 ile tarihi zirveye çıkarken, Euro/TL ve sterlin/TL de rekor seviyelere yükseldi.  Türkiye 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi de rekor kırdı.

"AŞIRI SEVİYELERE ULAŞMIŞ BİR PİYASA VAR"

Yapı Kredi Yatırım Başstratejisti Murat Berk Bloomberg HT'ye piyasaların teknik açıdan aşırı bölgelere ulaştığını söyledi.

Berk "hem Borsa aşırı satım bölgelerine yaklaştı, hem dolar ve euro rekorda.  Teknik açıdan aşırı bölgelere ulaşmış bir piyasa görüntüsü var. Dolayısıyla piyasa görüşüm fazla karamsarlık olduğunu hesaba katarak hareket etmek gerektiğini yönünde..Burada bir katalizör lazım. bu devreye girince türk varlıkları için uygun seviyeler olabilir, katalizör beklemekte fayda var diye düşünüyoruz"