Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 11:31)

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Merkez Bankasında liyakat anlamında en ufak bir eksiklik olmadığını belirterek, "Merkez Bankası siyasi iklimden daha bağımsız, bir miktar daha cesur olarak para politikalarını sıkı uygulaması gerekir. Faizleri düşürmesi gerekiyorsa düşürmeli, artırması gerekiyorsa artırmalı" dedi.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "TÜSİAD olarak görüşümüz yüzde 8,5, hatta yüzde 9'lar bazında bir 3. çeyrek büyümesi ile buluşacağız diye düşünüyoruz" dedi.

Bilecik, "2017'nin sonu itibarıyla büyüme tahmini ne olur diye baktığımız zaman, yüzde 6, hatta bir miktar üzerinde kapanan bir 2017 yılı olacak" şeklinde konuştu.

Bilecik, "Baktığınız zaman temel olarak iki göstergeyi paylaşmak isterim. Bunlardan bir tanesi tamamıyla konjonktürel, dış dünyadan kaynaklanan kısmı. Öncelikle Fedin faizleri artıran politikalara devam ediyor olması, 2018 yılında da buna devam edecek olmaları, nihayetinde yabancı sermayenin bir miktar gelişmekte olan ülkelerden, özellikle Amerikaya, gelişmiş ülkelere doğru bir hız kazandığı dönem yaşıyoruz" dedi.

Bilecik sözlerine, "Özellikle kur hareketi ve doların yukarıya doğru çıkmasının temel göstergelerinden biri bu. Bir de içeriye bakmamız gerekir. İçeride de özellikle AB ülkeleriyle, Amerikayla yaşanan gerilimler, bir anlamda dış politika tutumumuz da gerçekten Döviz hareketinin artmasını sağlayan nedenler oldu." şeklinde devam etti.