Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bitcoin, Çarşamba günkü en düşük seviyesinden yüzde 20 kadar yükseldi ve bu hareket, kripto paradaki sert satış dalgasının daha derin bir kayıp serisine dönüşebileceği endişelerini azalttı.

Dijital para, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 9,009.15 dolara kadar indikten sonra, Perşembe günü Asya seansında 10,787.99 dolara kadar çıktı. Kısmen Bitcoin'in işlem gördüğü piyasalarda yaşanan aralıklı kesintilerin neden olduğu Çarşamba günkü yüzde 21'lik düşüş, rekor seviyelerin görülmesinden sadece saatler sonra gerçekleşti.

Dünyanın en popüler dijital parasındaki fiyat dalgalanmaları, bu yıl görülen 11 katlık kazancın küçük ve amatör yatırımcıların yanında daha sık işlem yapan traderlar ve Wall Street bankalarının da dikkatini çekmesinin ardından artıyor. Aralarında Nobel ödülü sahibi Joseph Stiglitz'in de bulunduğu bazı gözlemcilerden fiyatlarda balon olduğu yolunda uyarılar gelirken, traderlarının ilgilerinin azaldığına ilişkin fazla işaret yok.

En büyük Bitcoin piyasalarından biri olan Coinbase, Çarşamba günü tweeter yoluyla yaptığı açıklamada, platformdaki trafiğin, bazı kullanıcıların hizmete kesinti ve gecikmeler olduğunu rapor etmesine karşın, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu.