Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'de Yatırım Kulübü programına konuk olan Garanti Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Alev Bosut Berrak gelecek yılın Türkiye dinamikleri açısından olumlu olacağını belirterek 3 önemli gelişmeye dikkat çekti; "birinci olarak global taraf Türkiye için çok önemli. Biz dış koşulların destekleyici olacacağını düşünüyoruz. Fed yönünü az çok belirledi, likidite koşullarında çok daralma beklemiyoruz. O taraftan desteğimiz var..

İkincisi ekononik dinamiklerimiz. Büyümenin gelecek yıl %4'e düşmesini bekliyoruz, ama bu da iyi bir rakam. Enflasyon tarafında tepeye ulaştık, 2018 yıl sonu enflasyon beklentimiz %8.7." diye konuştu.

Merkez Bankası'nın gelecek sene gecikmeli hareket edeceğini, hemen faiz indirimi gibi yola sapmayacağını kaydeden Berrak bu durumun TL'yi de destekleyeceğini ifade etti.  

"KUR BEKLENTİMİZ 4.10"

Berrak "3. olarak da dış ilişkiler bölümü var. Eylül'den sonra benzerlerimiz kadar iyi olmayışımızın sebebi dış ilişkiler. Burada AB ile daha iyi ilişkiler öngörüyoruz." dedi.

Dolar/TL beklentilerini de anlatan Berrak "Türk Lirası çok fazla değer kaybı yaşadı, bu yüzden gelecek yıl olay riskleri dışında TL'nin daha fazla değer kaybı yaşamayacağını öngörüyoruz.

Bu sene için kur beklentimiz 3.90 ama daha fazla düşüş de gerçekleşebilir. Gelecek yıl sonu için kur beklentimiz 4.10. TL varlıklarda kalınması gerektiğini düşünüyoruz çünkü TL'de değer kaybının sınırlı olacağını, enflasyonun altında kalacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.