Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 20 Aralık 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek 42. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/12.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlarla bir araya gelecek, Türk Kızılayı, TİKA, AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile uluslararası örgütlerin insani yardım faaliyetlerine ilişkin incelemelerde bulunacak.

(Cox's Bazar)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "100. Yılında Uluslararası Bağdat ve Kutü'l-Amare Sempozyumu"na katılacak.

(İstanbul/09.30)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KADEM'i, MÜSİAD'ı, TÜGVA'yı, TÜRGEV'i ve İlim Yayma Cemiyetini ziyaret edecek.

(İstanbul/11.00/13.00/15.00/17.00/18.30)

3- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah ile görüşecek, TİKA tarafından yaptırılan bazı tesislerin inşaatında incelemelerde bulunacak, Komrat Devlet Üniversitesinde Türk öğrenciler ile bir araya gelecek, Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi’ni ziyaret edecek, TİKA’nın ıslahını tamamladığı Stratan deresinde açılış törenine katılacak.

(Komrat)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre Park ve Divan Otel'in açılışlarına, Silopi'de Kur'an kursu temel atma ve TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi açılış törenlerinde bulunacak, Cizre, Silopi ve kent merkezinde yapımı tamamlanan konutları inceleyecek.

(Şırnak/10.00-16.00)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh'e Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından verilen Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği ziyaret edecek, DSİ tesisleri temel atma ve orman mahallelerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım törenine katılacak.

(Mardin/10.00/11.00)

7- TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu’nun açılışında konuşacak.

(Gaziantep/14.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi'ne katılacak.

(Ankara/ 09.30)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 34. Ulusal Bilişim Kurultayı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

- TÜİK, kasım ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ​​Aliyev tarafından kabul edilecek.

- Türkiye-Azerbaycan-İran 5. Dışişleri Bakanları Üçlü toplantısına katılacak Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar ​​Memmedyarov ve İran ​​​Dışişleri Bakanı Muhammed ​​Cevad Zarif ile ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek,Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde Alp Gürhan Yalçıner’in karikatür sergisini açacak.

(Bakü)

2- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde buna karşı çıkan tasarıyı veto etmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

3- IKBY'nin Süleymaniye kentinde kitlesel gösterilere dönüşen hükümet karşıtı eylemler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe" davasında, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine katıldığı öne sürülen 15 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul-10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Şırnak'ta FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da yer aldığı 23'ü tutuklu 428 sanığın yargılanmasına Adana Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

(Adana/09.30)

- İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 279 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/09.00)

- İzmir'de, askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY'nin TSK içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/09.30)

AA