Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 21 Aralık 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'ne katılacak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/15.30/16.30)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Otel'de düzenlenecek İTÜ Mezunlar Zirvesi ile Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde YEKA-Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/11.00/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Makedonya’da TİKA ve Türkiye Belediyeler Birliğinin Gostivar Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Onarım ve Donanım Projesi'nin açılışına katılacak.
-Çavuşoğlu, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Başbakan Zoran Zaev ile görüşecek, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı resepsiyonu ve kutlamasına iştirak edecek.

(Üsküp)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, STK'lar ile İşbirliği İçin Kamu Sektörünün Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Açılış Konferansı'na katılacak.

(Ankara/13.00)

3- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan ve serbest kaldıktan sonra Türkiye'ye getirilen down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine devam edilecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Siemens Fabrikası ve Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yeni Hizmet Binası açılışı ile Sakarya MÜSİAD toplantısına iştirak edecek, Dedeman Otel'de Bab-ı Ali toplantılarına katılacak.

(Kocaeli/10.30/Sakarya/14.00/16.00/İstanbul/19.30)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım İl Müdürlüğü'nde genç çiftçi küçükbaş hayvan dağıtım törenine katılıyor.
- Fakıbaba, Kırıkkale Üniversitesi'nde Buzağı Kayıpları Sempozyumu'nda konuşacak, üniversitenin Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin açılışını yapacak, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda sektör toplantısına iştirak edecek.

(Kırıkkale/09.00-13.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Shangri LA Otel'de Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/12.30)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türki̇ye-Senegal İş Forumu'na iştirak edecek, Fidak Fuarı'nda Türk standlarını gezecek.

(Senegal)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara HiltonSA'da, "Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı Lansman Töreni"nde konuşacak.

(Ankara/10.00)

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayına ilişkin Para Politikası Kurulu (PPK), toplantı özetini açıklayacak.

(Ankara/14.00)

7- TÜİK, 2016'ya ilişkin mali aracı kuruluş ile atık bertaraf ve geri kazanım tesisleri istatistiklerini, bu yılın aralık ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi'ni duyuracak.

(Ankara/10.00)

8- Ekonomi Bakanlığı, ekim ayına ilişkin uluslararası doğrudan yatırım verileri bültenini yayımlayacak.

(Ankara/17.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Kudüs kararının görüşüleceği ve oylanacağı özel oturum ile Kudüs konulu toplantıya katılacak.

(New York)

2- İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde yapılacak erken seçimle, tek taraflı bağımsızlık ilanı sonrası merkezi hükümetin feshettiği 135 üyeli yerel parlamentonun yeni üyeleri belirlenecek.

(Barselona)

3- Kazakistan'da Suriye konulu 8. Astana Toplantısı başlayacak.

(Astana)

4- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde buna karşı çıkan tasarıyı veto etmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

5- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan'da "2017 İslam Dayanışması Yılı: Dinler ve Medeniyetler Arası Diyalog" konferansına katılacak.

(Bakü)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe" davasında, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişiminde, Fenerbahçe Orduevi'ni kontrol altına almaya çalışan, biri tutuklu 40 askerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve on beşer yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına Çağlayan'da devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

3- 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı dava, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

(Ankara/09.30)

AA