Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kuroda, bankanın para politikasında değişiklik yapmama kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, Japonya ekonomisine ve BOJ'nin para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşgücü durumunun ekonomiyi frenlemediğini düşünen Kuroda, Japonya ekonomisinin küresel ekonomiyle birlikte ilerleme kaydettiğini belirtti. BOJ Başkanı, Japonya'nın uzun vadeli büyüme için üretkenliği artırması gerektiğini düşünüyor. 

Japonya'da tüketici fiyatlarının 2017'de bir miktar ilerleme kaydettiğini belirten Kuroda, enflasyondaki artışın gelecek yılda da sürmesini bekliyor. Ancak, Kuroda, yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmak için hala önlerinde uzun bir yol olduğu görüşünde.  

Kuroda, şu an izlenen politika çerçevesini yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olmadığını dile getirdi ve para politikasının ekonomik ilerlemeye yardımcı olduğunu belirtti. BOJ Başkanı, tahvil getiri eğrisinde de herhangi bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç olduğunu düşünmüyor. 

Düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kuroda, Japonya Merkez Bankası'nın güçlü parasal desteği ısrarla sürdüreceğini kaydetti ve sadece ekonomi iyi durumda diye faiz artırmayacaklarını söyledi. Kuroda'nın açıklamalarına göre, BOJ, fiyat hızlanmasının zayıf kalması durumunda teşvikleri artıracak, enflasyonun kesin olarak yüzde 2 seviyesinde istikrar sağladığı noktada ise faiz artıracak.