Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs kararını geri almasını öngören bir tasarıyı oylandı. 128 ülkenin oylarıyla tasarının kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Kalın, "Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar tasarısı BM Genel Kurulu’ndan 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Kudüs adına, Filistin davası adına, küresel adalet ve vicdan adına bu tarihi karar hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN: UMARIZ TRUMP YÖNETİMİ BURADAN DERS ÇIKARTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada: "Güçlü destekle Kudüs kararının yanlış olduğı belirlendi. Tarihi bir karara imza attılar.  Trump Yönetimi bu karar bizi bağlamıyor diyebilir. Dünya kamuoyu açısından kendilerini çok zor duruma soktukları ortada. (Tehdidlere ilişkin) düşündürücü bir tablodur bu. Bu kadar tehdit yapmaları kabul edilemez. Bu doğrudan müdahale anlamına geliyor. Hiç bir şekilde bu tehdidlere doyun eğmedik. Umarız Trump yönetimi buradan ders çıkartır."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ MAHİR ÜNAL : KARAR, İNSANLIĞIN VİCDANINDAKİ ADALET DUYGUSUNUN TECELLİSİDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "BM Genel Kurulu’ndan çıkan bu karar insanlığın vicdanındaki adalet duygusunun tecellisidir. Kudüs’ü savunmanın insanlığı savunmak olduğunun göstergesidir. Dünyanın şantajlara ve tehditlere boyun eğmeyeceğini göstermesi açısından son derece önemlidir" ifadesini kullandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: KARAR EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA KABUL EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Karar ezici bir çoğunlukla kabul edildi. Genel Kurul, ABD'nin Kudüs kararını net bir şekilde reddetti. Genel Kurul'da dayanışma ortaya kondu. Büyük memnuniyet duyuyoruz. 1967 sınırlarıyla Filistin devleti ve Doğu Kudüs'ün de Filistin'in başkenti olarak kabul edilmesi konusunda daha çok çalışacağız" dedi.

ÖMER ÇELİK

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, "Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararının reddedilmesi, Kudüs’ün tarihsel statüsünün altını çizmiştir ve meşru olanı ilan etmiştir" şeklinde paylaşımda bulundu.

BEKİR BOZDAĞ: BM'NİN BU KARARI İSLAM ÜLKELERİ GİBİ BM ÜYELERİNİ DE BİRLEŞTİRMİŞTİR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "BM'nin bu kararı, İslam ülkelerini birleştirdiği gibi BM üyelerini de birleştirmiş, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin, Müslümanların değil, insanlığın meselesi olduğunu da göstermiştir."

Bekir Bozdağ,  "BM üyesi 128 ülke; haksızlığın, gücün, baskının, tehdidin, kabalığın ve kabadayılığın uluslarası hukukta yeri ve karşılığı olmadığını ve bunların geçersiz olduğunu ABD yönetimine ders olarak öğretti.Umarım ABD yönetimi, bu dersi anlamıştır" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI RECEP AKDAĞ: HALKIN ZORBALIĞA GALİP GELDİĞİ BİR GÜN OLARAK TARİHE GEÇTİ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Twitter hesabından, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gür çağrısı cevabını buldu. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Kudüs konusundaki kararı, hakkın zorbalığa galip geldiği bir gün olarak tarihe geçti"