Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Komünist Partisi'nden kıdemli bir yetkili, Çin2in, yıllık büyüme yüzde 6.3'e yavaşlasa bile, 2020'ye kadar ekonomiyi ikiye katlama hedefine ulaşabileceğini kaydetti ve bu durum, Çin'in büyümeden feragat etme pahasına, borç ve kirlilikle mücadele konusundaki istekliliğini işaret ediyor.

Çin, gayrı safi yurtiçi hasılasını 2010 yılı seviyelerinden ikiye katlamaya yönelik amacına ulaşabilmek için, 2016-2020 arasındaki beş yıllık dönemde, en az yüzde 6.5 yıllık büyüme hedefi belirlemişti. Ancak haftasonu, ekonomi politikasını izlemekle görevli Komünist Parti komitesinden ir yetkili olan Yang Weimin, 2018-2020 döneminde yıllık yüzde 6.3 büyüme ile hedefe ulaşılabileceğini söyledi.

Resmi Xinhua Haber Ajansı'nında çıkan değerlendirmesindei Yang, mevcut ekonomik performans dikkate alındığında, 2020 hedefinin "yüksek bir bariyer" olmayacağını söyledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, Çin'in bu yıl yüzde 6.8 ve 2018 yılında yüzde 6.5 büyümesi bekleniyor.

Devlet Başkanı Xi Jinping ve diğer üst düzey liderler, bu ayın başlarında benzer şekilde, önümüzdeki üç yıllık dönemde, finansal risk, kirlilik ve fakirliğe karşı "kritik mücadelelere" odaklanılacağı taahhüdünde bulunarak, büyümeye daha az vurgu vurgu yapılacağını işaret etmişlerdi.