Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısona erdi. AK Parti Sözcüdü Mahir Ünal MKYK sonrası açıklalamarda bulunur.

Ünal'ın açıklamalarında satır başları şöyle:

Finansal piyasalarda zaman zaman dalgalanmalar olsa da Türkiye istikrarına devam ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük katkısı, emeği ve çalışması var. 22 ülkeye gitmiş, yurtiçi ve yurt dışında 42 programda katılımcılara hitap etmiştir. Aynı zamanda dış politikada Kudüs konusunda da tarihi bir sonuç alınmıştır. Fırat Kalkanıyla Kilis'ten Şanlıurfa'ya kadar bölgenin güvenliği sağlanmış,Soçi Zirvesi ile siyasi çözüm gerçekleştirilebilir noktaya gelmiştir.

Sayın cumhurbaşkanımızın Sudan,Çad ve Tunus ziyaretleriyle Türkiye Afrika'da da önemli adımlar atmış ve FETÖ ile ilgili önemli adımlar atılmıştır.

Suudi Arabistan Kralı ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiştir.

Bizim MKYK'da yaptığımız 2017 yılına dönük değerlendirmelerden bir tanesi de Kars Demir Yolu'nun hizmete açılması olmuştur.

Bizim MKYK'da yaptığımız 2017 yılına dönük değerlendirmelerden bir tanesi de Kars Demir Yolu'nun hizmete açılması olmuştur.

Soru: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin askerlerle ilgili açıklamaları oldu.

İkinci soru da tek tip kıyafetlerin onur kırıcı olduğu yorumu geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset biçimi adeta bir ihanet haline gelmiş halde.

AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak AK Parti MKYK’da 2017 değerlendirmesi yapılacak, partinin kongre süreci ele alınacak.

Sivillere yargı muafiyeti getiren düzenleme ve yansımaları ile Kudüs gelişmeleri tartışılacak.

AK PARTİ'DE UYUM MESAİSİ BAŞLADI

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın edindiği bilgiye göre, AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemine uyum değişiklikleri için 5 alt komisyon kurdu. Yürütmenin yapılandırılması, personel rejimi, mahalli idareler, seçim mevzuatı ve TBMM İçtüzüğü ile ilgili komisyonlar çalışmalara başladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği seçim ittifakı konusu, seçim mevzuatını ele alan komisyonda görüşülecek. Yerel seçim ile ilgili değişikliğin, Mart 2019 yerel seçimlerine 1 yıl kala tamamlanması gerekiyor.

haberturk.com