Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta ABD ile vize krizinin çözülmesiyle %1'in üzerinde düşerek 3.82'li seviyelerden 3.77'lere kadar gerileyen Dolar/TL 2018'in ilk haftasına da düşüşle başladı. Kur daha sonra düşüşünü hızlandırdı ve %1'in üzerinde gerileyerek 3.75'li seviyeleri gördü.

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Türk varlıklarının 2017'de iyi performans gösterdiğini, yılın ilk 4-5 ayında da TL varlıklar için pozitif olduğunu belirtti.

Haftanın devamında ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasaların radarında olacak. Ak Yatırım yolladığı bir notta tarım dışı istihdamın 189 binlik beklentinin üzerinde gelebileceğini belirterek "Ortalama saatlik ücretlerde ise piyasa beklentisi (%0,3) paralelinde artış öngörüyoruz. Ancak Kasım ayı verisi yukarı yönde revize edilebilir. Bizim beklentilerimizin gerçekleşmesi durumunda dolar hafif pozitif etkilenebilir." değerlendirmesini yaptı.

Yarın yurt içinde Aralık ayı enflasyon verisi, akşam Fed'in toplantı tutanakları da piyasalar ve kurun hareketi açısından belirleyici olacak.

"TL pozitif hareket etmeye devam edecektir"

Kapital FX'ten Enver Erkan gelişen ülke para birimleriyle birlikte TL'nin de güçlü hareketi koruduğunu belirtti ve enflasyon verisine dikkat çekti.

Erkan "enflasyonun %12 veya altına gerilemesi reel faiz ortamı açısından pozitif olacağından Türk varlıklarını en başta tahviller olmak üzere destekleyecektir. Enflasyon öncesinde Türk tahvil faizleri de düşmektedir, 2 yıllık tahvil faizi %13,23, 10 yıllık tahvil faizi %10,66 seviyelerine gerilemiştir. Tahvillerdeki değerlenme TL’yi de olumlu etkiler, bu bakımdan TL’nin pozitif hareket etmeye devam etmesini bekleriz." yorumuna yer verdi.