Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 3.75'in altında açılış yapan, daha sonra kademeli olarak yükselerek 3.75 eşiğini aşan Dolar/TL bugüne 3.77'den başladı, ardından yükselişini hızlandırarak 3.80'i gördü.

Bugün doları etkileyebilecek önemli veri akışı bulunmuyor. Kasım ayında tarihi zirveleri test eden daha sonra düşüş eğilimine girmiş, Cuma günü de 3.73 ile 2 ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

"Çin tahvil tavsiyesi haberi ile TL’de değer kaybı arttı"

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan Çin'in tahvil tavsiyesi haberinin TL'de değer kaybını arttırdığını belirtti.

Erkan "Kaynaklara göre; Çin ABD devlet tahvillerinin cazibesinin azaldığını düşünerek alımları durdurmayı veya azaltmayı değerlendiriyor. Çin’in ABD tahvillerini daha az beğenmesi; ABD tahvil piyasasındaki satışları derinleştirebilir...ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,59 seviyesine ulaştı. USDTRY de bu kapsamda 3,80 bandı üzerine çıktı. ABD 10 yıllıklarını %2,60 bandı üzerine çıkarması durumunda 3,82 ve üzerinin de test edilmesini bekleriz." yorumunu yaptı. 

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy Türkiye piyasaları konusunda temkinli olunması gerektiğini belirterek "Dolardaki küresel değer kazancının devam etmesiyle dolar/TL’de 3.80, 10-yıllık tahvil faizinde %12’nin üzerinde seyrin geri döndüğünü görebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Ak Yatırım ise yolladığı notta "Dolar/TL’de mevcut düşüş trendi devam etse de, yeniden yükseliş trendine geçilmesi için 3,88’in geçilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu ise Bloomberg HT'ye kurun 3.75'in altına inse de kalıcı olmayabileceğini belirtiyor