Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fon Yöneticisi Volkan Sarı Bloomberg HT'deki İlk Söz programına konuk oldu. Sarı, Suriye riskiyle Dövizde daha sert hareketler gerçekleşmesi halinde Merkez Bankası'nın harekete geçebileceğini söyledi.

Sarı "Merkez Bankası şu anda enflasyon hedeflemesi yapmıyor, sadece kurun kontrolden çıkmasını engelleyecek bir noktada faiz vermeye çalışıyor." dedi.  

Cari açıkta geçen sene 'inanılmaz hızla' büyüme olduğunu, dış ticaret açığında da büyüme olduğunu kaydeden Sarı "bu yıl ekonomide bir miktar yavaşlama bekliyorum. Diğer taraftan petrol fiyatlarındaki yükselişin buradaki düzelmeyi engelleyeceğini düşünüyorum. 70 dolar seviyesindeki petrol Türkiye için sıkıntı verici olur. Önümüzdeki dönemde hem faizler yüksek olacak, hem kurdaki değer kaybı enflasyonun üzerinde olacak." diye konuştu.

Dolar/TL 'nin gelecek 1-2 gündeki hareketini çok yakından takip etmek gerektiğini belirten Sarı, "sert bir hareket olması durumunda Merkez Bankası devreye girecektir aksi takdirde ben Merkez Bankası'nın herhangi bir harekette bulunmayacağını düşünüyorum" dedi

 
FITCH BEKLENTİSİ

Fitch'in cuma günkü Türkiye değerlendirmesinde nasıl bir aksiyon alıp almayacağına dair soruya ise Sarı "pozitif bir şey gelmeyeceği çok net, not indirimi de beklemiyorum ama görünümü durağandan negatife çekme riski var. Bunu da piyasanın çok önemseyeceğini zannetmiyorum, jeopolitik riskler daha önemli, piyasalarda dün negatif ayrışmamıza da jeopolitik risk neden olmuştu, bu risk fiyatlanacak" diye konuştu.