Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsada son günlerde yaşanan sert yükseliş ve düşüşleri değerlendiren Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan jeopolitik risklerin etkili olduğunu ve geçici dalgalanmaların devam edebileceğini kaydetti.

Doğan "..Buradaki haber akışı yüksek dalga boyutunun devam etmesine neden olacaktır. Daha önce yapılan operasyonlar piyasalarda belli dalgalanmalar getirmişti, ama şu anki operasyonlar Türkiye'nin uluslararası toplumla bağını koparmayacak o nedenle dalgalanmaları geçici olarak değerlendiriyoruz, bunların borsada alım fırsatı yaratabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"108 BİN GÖRÜLEBİLİR"

Global ölçüde bu yıl büyük risk olmadığını kaydeden Doğan "hem global büyümelerin, hem likidite koşullarının pozitif seyrettiği bir ortamda önemli bir risk oluşmayacaktır. Ancak jeopolitik konumumuz ve siyasi gelişmeler zaman zaman pozitif veya negatif ayrışmamıza neden olacak." dedi.

Afrin'e operasyonun başlamasıyla borsada kısa vadede satışların bir miktar daha devam edebileceğini belirten Doğan "ilk etapta maksimum 108 bin seviyesini görebiliriz, sonrası ise yaşanacak gelişmelere bağlı olacak" öngörüsünde bulundu.

"2018 TL İÇİN DAHA İYİ BİR YIL OLUR"  

Doğan Türk Lirası'nın 2015, 2016 ve 2017'de emsallerinden negatif ayrıştığını bunun da TL için bir potansiyel oluşturduğunu kaydetti.

Doğan "Riskleri sınırlandırabilirsek TL'nin ilerleyen dönemde ciddi değerlenme potansiyeli var. Biz 2018'de Dövizin iyi bir yatırım aracı olmayacağını düşünüyoruz. TL'nin emsallerine göre önceki yıllardan gelen yüzde 40'lara yaklaşan iskontosu var. Bunu göz önüne alırsak ben TL için 2018'in daha iyi bir yıl olacağını düşünüyorum" diye konuştu.