Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hafta içinde artan jeopolitik risklerle 3.83'ün üzerine yükselen, dün akşam ise 3.81'in altına gevşeyen Dolar/TL güne 3.80'den başladı. Kur daha sonra Merkez'in kararı sonrası Lira değer kazancını sürdürdü ve 3.77'li seviyelere geriledi. Lira gelişen ülke para birimleri arasında dolara karşı en fazla değer kazanan para birimi oldu. 

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. Banka beklentilere paralel olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Bankanın enflasyona dair söylemini değiştirmesi dikkat çekti. Daha önce metinde "Enflasyonda belirgin bir iyileşme” olarak yer alan söylem, bu metinde "enflasyonda baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme” ibaresiyle değiştirildi.

Merkez Bankası Aralık toplantısında GLP faizini %12.25'ten %12.75'e yükseltmişti. Karar piyasaları tatmin etmemiş ve dolar/TL 3.83'ten 3.89 seviyelerine, euro da 4.53'ten 4.59'lara yükselmişti.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy jeopolitik risklerin TCMB açıklamasının TL üzerindeki olumlu etkisini sınırlandırabileceğine dikkat çekti.