Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, müstakbel koalisyon ortağının kaygılarını bir kenara bırakma ve Almanya için ortak bir siyaset platformu oluşturmak amacıyla görüşmelere başlama konusunda anlaşmaya varmasının ardından, hükümet başkanlığında dördüncü dönemine oldukça yaklaştı.

63 yaşındaki Merkel, "yoğun ve kapsamlı" bir tartışma olarak nitelemesinin ardından, Sosyal Demokrat Parti delegelerinin Bonn'da gerçekleştirdiği oylamanın sonucunu memnuniyetle karşıladı. Merkel'in Hristiyan Demokratları ve Bavyeralı ortakları Pazartesi günü strateji konusununu görüşecek ve bunun ardından, büyük koalisyon olarak adlandırılan bu koalisyona ilişkin görüşmeler Salı günü muhtemelen yeniden başlayacak.

Geçen sonbahar gerçekleştirilen ve hiçbir partinin hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamadığı seçimlerin ardından, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da dört ay süren siyasi çıkmazın sonlanacağı beklentisi ile, euro değer kazandı. Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) liderleri iki ila üç hafta içinde hükümeti kurmayı ve Merkel'in Paskalya tatiline kadasr yeniden başbakan olmasını planlıyor.