Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:05'te güncellendi)

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Davos Dünya Ekonomik Forum'unda gerçekleştireceği konuşması öncesinde, ABD'nin dış ticaret politikasına ilişkin yatırımcı endişelerinin etkisiyle ardı ardına yedinci haftalık kaybına hazırlanıyor.

ABD parası, Cuma günkü işlemlerde önemli piyasa paralarının çoğu karşısında zayıfladı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yedinci haftalık kaybına -2010'dan bu yana en uzun- yöneldi.

Bu hafta ABD'de yükselen korumacılığın ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in zayıf doları destekleyen açıklamalarıyla gerileyen dolar, Donald Trump'ın “güçlü dolar görmek istediği” yönünde Perşembe günkü açıklamasından bir miktar destek buldu.

ING Bank NV Döviz stratejisti Viraj Patel, “Gelecek bir iki hafta, Başkan Trump'ın Davos ve daha önemlisi Ulusa Sesleniş Konuşması'nın muhtemelen ABD'nin ticaret politikasına dair gelecek yıllardaki tavrını belirleyecek olması nedeniyle- küresel ticaret ve korumacılık açısından dönüm noktası olabilir.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 13:05'te yüzde 0.34 ekside 1,118.05 puan oldu. Gösterge endeks, bu hafta yüzde 1.58 geriledi.