Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin ve Hong Kong hisseleri Çarşamba günü video oyunu hisselerinin artmasıyla değer kazanırken, piyasanın Noel tatilinden dönmesiyle Avustralya hisseleri neredeyse iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin'in CSI 300 endeksi, video oyunu hisselerinin önceki seanstaki düşüşlerin ardından sabit kalmasıyla açılışta yüzde 0,14 arttı.

Çin'in çevrimiçi oyun hisseleri, Pekin'in en üst düzeydeki oyun düzenleyici kurumunun, aşırı çevrimiçi oyun ve harcamaları durdurmayı amaçlayan taslak kurallara ilişkin tüm paydaşların endişelerini "dikkatli bir şekilde inceleyeceğini" açıklamasının ardından Hong Kong ticaretinde yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,8 yükseldi.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi, hafta boyunca ticaretin yeniden başlamasıyla yaklaşık yüzde 1 artışla Nisan 2022'nin sonlarından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks yıllık yüzde 7'nin üzerinde kazanç bekliyor.

Avustralya hisse senetleri, Avustralya Merkez Bankası'nın yılın son toplantısında faiz oranlarını sabit tutmasının ardından, kısmen Fed'in daha güvercin eğiliminin etkisiyle artık faiz oranlarını artırmayacağına dair umutlarla yükseldi.

Ekonomik takvimde daha az veri noktası bulunması ve tüm önemli merkez bankası toplantılarının devre dışı kalması nedeniyle işlem hacimlerinin zayıf olması bekleniyor.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,19 yükselirken, daha geniş kapsamlı olan Topix endeksi yüzde 0,92 arttı. Topix art arda dördüncü kazanç gününe doğru ilerliyor.

Nikkei 225 bu yıl şu ana kadar yüzde 27'den fazla artış göstererek 2023'te Asya'nın en iyi performans gösteren endeksi oldu.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,3 düşüşle erken kazanımlarını tersine çevirdi ve daha küçük Kosdaq endeksi yüzde 1 yükselişini sürdürdü.