Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dubai merkezli Emirates NBD, Denizbank'ın alımı için Sberbank ile görüşüldüğünü onayladı.

Orta Doğu'nun en büyük bankalarından Emirates NBD tarafından yapılan açıklamada, bankanın Sberbank ile Denizbank için görüşmelere başladığı belirtildi.

E-posta açıklamasında Denizbank ile görüşmelerin "çok erken aşamasında" olduğu ve herhangi bir işlemin kesinlik taşımadığı ifade edildi.

Bankanın açıklamasında omut bir gelişme olması durumunda açıklama yapılacağı belirtildi.

Pazartesi günü akşam saatlerinde çıkan haberlerde, Sberbank'ın Denizbank'ın satışını değerlendirdiği ve olası yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirildiği belirtilmişti.

 

Deniz Bank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şu şkeilde:

Ana ortağımız Sberbank of Russia tarafından 30 Ocak 2018 tarihinde kamuya yapılan açıklamaya istinaden, Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) uyarınca yapılan açıklamadır.

Sberbank of Russia (Sberbank), Denizbank A.Ş.'deki hisselerinin Emirates NBD Bank PJSC (Emirates NBD) tarafından satın alınması seçeneğini de içerecek şekilde, Denizbank A.Ş. ile ilgili olarak Emirates NBD ile stratejik görüşmelere başladığını belirtmiştir.

Görüşmeler henüz başlangıç aşamasında olup, sürecin nasıl sonuçlanacağı belli değildir.

Sberbank, farklı piyasalardaki potansiyel fırsatları düzenli bir şekilde değerlendirmekte olduğunu ve bu konuda önemli bir gelişme olmadıkça başkaca bir açıklama yapılmayacağını da ifade etmiştir.