Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 2 Şubat 2018

1- Başbakan Binali Yıldırım, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Gölbaşı'ndaki temel atma törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilik ile Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek.

(Şırnak/14.15/17.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığının ülke genelindeki çocuklar için düzenlediği "Münazara Yarışmasının Finali"ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye-Azerbaycan Ortak Daimi Komisyonu 9. Toplantısı'na iştirak edecek, Azerbaycan'daki Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.

(Bakü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Valilik, Belediye ve Gençlik Merkezini ziyaret edecek, AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak.

(Adıyaman/10.00-15.00)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dünya Sulak Alanlar Günü Programı"na katılacak.

(Ankara/11.00)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin 36. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Osmaniye'deki bazı üretim tesisleri ile AK Parti Osmaniye ve Adana il başkanlıklarını ziyaret edecek, Şenpiliç'in Kadirli ilçesindeki tesisinin temel atma törenine katılacak.

(Osmaniye/10.00-16.30/Adana/18.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanlığı, Valilik ve Agrobay Seracılık Tesisleri'ne ziyarette bulunacak.

(İzmir/11.00-16.00)

3- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması esnasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlere ilişkin dosyaların birleştirildiği davada 131 sanığın Silivri'de yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanması sürecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davanın görülmesine, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, Etimesgut'taki Özel Hava Alay Komutanlığı personeli 27 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

AA