Advertisement
HABERLER ABONE OL

Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Afrin’den acı haber geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgenin kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde konuşlu tanklarından biri, PKK/PYD’li teröristler tarafından füze ile vuruldu. Saldırıda 5’i tankta, 1’i tankın yanında olmak üzere 6 asker şehit oldu, 1 asker ve 2 ÖSO’lu yaralandı. Yaralı asker, Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Saldırının ardından Şeyh Horoz’daki terör hedeflerine hava operasyonu düzenlendi. Teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi. Töreristlerin kullandığı antitank füze sisteminin menşeiinin de araştırıldığı bildirildi.

Gazete Habertürk'ten Nurcan İnal ve Mustafa Uc'un haberine göre Afrin’in batısında yer alan Mamaluşağı Köyü yakınlarındaki 915 rakımlı stratejik tepenin eteklerinde bulunan bir tanka da teröristler tarafından Milan füzesi atıldı. Saldırıda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Hakkâri Çukurca’da bulunan Güven Dağı’ndaki askeri üs bölgesine 1 Şubat’ta sınırın Irak tarafından PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 5 askerden Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz, tedavi gördüğü Hakkâri Devlet Hastanesi’nde şehit oldu.