Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faizi aşağıya doğru çekeceğiz. Faizi aşağıya doğru çektiğimizde enflasyon da düşecektir." açıklamasıyla güne artışla başladı, ardından 3.76-3.77 bandında dalgalandı.

Kur, dün küresel çapta yaşanan satış dalgası nedeniyle baskı altında kalarak 3.80 sınırına dayanmış, ardından 3.78 seviyelerinde dalgalanmıştı.

Pazartesi günü ABD Borsaları sert değer kaybetmiş, Dow Jones tarihinin en büyük puan bazında düşüşünü gerçekleştirmişti. ABD'deki bu dalga Asya ve Avrupa'da hisse senedi piyasalarını da vurmuş ve global çağta satış dalgasına nedne olmuştu. ABD borsaları dün de düşüşle açıldı, ardından tepki alımlarıyla yükselişe geçti.  

Çoğu uzmanlar piyasalarda görülen bu satışların bir kar realizasyonu ve normalleşme olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

YENİ HEDEF NERESİi?

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan TL'nin bu noktada dolara karşı sakinliğini koruduğunu belirterek "3,80’in az üzeri ve az altında konsolide olmaya devam etmesini bekleriz; 3,78 ve 3,82 dirençler, 3,75 destek konumunda" yorumunu yaptı.

Dün Bloomberg HT'ye konuk olan Societe General Gelişen Piyasalar Strateji Direktörü Phoenix Kalen ise enflasyondaki görünüme rağmen Türk Lirası için olumlu olduklarını belirtti "bu çeyreğin sonunda dolar/TL'de 3.90, yıl sonunda 4.08 seviyesini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.