Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa'nın halka arz gong töreninde BloombergHT'nin sorularını yanıtladı.

EnerjiSA'nın halka arzına yoğun talep geldiğini belirten Sabancı, EnerjiSA'nın TL bazında en büyük halka arz olduğunu belirtti.

"Sadece Enerjisa için değil Türkiye'deki enerji sektörü için, ülkemiz için önemli bir halka arzı gerçekleştirdik" diyen Sabancı, 5 katın üzerinde taleple gerek yerli gerekse yabancı yatırımcıdan ciddi bir katılım gördüklerini söyledi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Dağılıma baktığımızda ciddi sayıda kurumsal ve yabancı
yatırımcının enerji sektörüne ilgisi olduğunu gördük. Bu adım, hem bizim hem de enerji sektörü için önemli bir adım olmuştur. Bundan sonrasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Bizim için Enerjisa, uzun yıllardır üstünde çalıştığımız bir şirket. Bugün dağıtım ve perakende kısmımızı halka açtık. 2008 ve 2013 yıllarında özelleştirmelerden aldığımız dağıtım bölgeleri ve perakende işlerini bir çatı altında topladık ve bugün halka açtık. 9 milyon üzerinde müşteriye ulaşan bir şirketi halka açtık. Yeni teknolojiler, dünyanın gittiği yer, akıllı teknolojiler ve akıllı şehirlerin konuşulduğu bir dönemde geleceği, potansiyeli çok yüksek bir şirketi paylaştık. İnşallah daha iyi olacak. Enerjisa bu sektör için bir ilki gerçekleştirdi. Aynı zamanda TL bazında özel sektörün yapabileceği en yüksek halka arzı gerçekleştirdi. İlkler bizi memnun ediyor."

Ceren Dilekçi