Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 9 Şubat 2018

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul edecek, MKYK toplantısına başkanlık yapacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da MKYK toplantısına katılacak.

(Ankara/14.15/15.30)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakanlık merkez binada, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/09.30)

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kuba Camisi'nde cuma namazı kılacak, Merinos AKKM'de Bursa Kent Konseyi aylık olağan yönetim kurulu toplantısına katılacak.

(Bursa/13.30/19.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Sultan II. Abdülhamid’in kabrinin de bulunduğu II. Mahmut Türbesi’nin ziyarete açılma törenine, "Sultan II. Abdülhamid Fotoğraf Sergisi"ne, İlber Ortaylı'nın konuşmacı olarak yer alacağı "Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid Konferansı"na iştirak edecek.

(İstanbul/14.30/15.30/16.30)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kılıçarslan Barajı temel atma törenine, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında fidan dikimi merasimine katılacak.

(Afyonkarahisar/11.00/12.30)

5- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek.

(Antalya/10.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Üniversitesi Teknoparkı'nı ziyaret edecek, coğrafi tescil belgelerinin verilmesi törenine ve İzmir Ticaret Borsası Tarım 4.0 Toplantısı'na katılacak.

(İzmir/10.00/12.00/15.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Sanayi Odası meclis toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Birinci Küresel Sınır Aşan e-Ticaret Konferansı"nda konuşma yapacak, Çin Genel Gümrük İdaresi Bakanı Yü Guangcou ile bir araya gelecek.

(Pekin)

4- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, AA Finans Masası canlı yayın konuğu olacak.

(İstanbul/10.30)

5- TÜİK, ocak ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ile Aralık 2017'ye ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ​"Dışişleri Bakanlığında Soft Power Uygulamaları" programı çerçevesinde Yıldız Teknik Üniversitesinde gençlerle bir araya gelecek.

(İstanbul/16:00)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün Ankara Adliyesi yapılanması ve cezaevleri mahrem imamlarının yargılandığı 35 sanıklı dava, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün "mülkiye yapılanmasına" yönelik eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 14 eski vali ve kaymakamın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişiminde, Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın "mahrem imamı" konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılanması Silivri'de sürecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 92'si tutuklu 332 sanığın yargılanmasına Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki konferans salonunda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

- Zonguldak'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10'u tutuklu, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 15'i firari 84 sanığın, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürecek.

(Zonguldak/10.00)

AA