Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, küresel hisse piyasalarının yeniden düşmesiyle yen karşısında Cuma günü dört ayın en zayıf seviyesine yaklaştı. Geleneksel güvenli liman varlıklarındaki yoğunluk arttı.

Olumsuzlaşan risk duyarlılığı ve daha yüksek volatilite, çoğu piyasa oyuncusunun yeni bahislerde bulunmak yerine şu anki pozisyonlarını kapatmak zorunda kaldıkları anlamına da geliyor.  

Dolar, yen karşısında zayıflayarak 108.56'ya indi ve 26 Ocak'ta gelmiş olduğu dört ayın en düşük seviyesi olan 108.28'e yaklaştı. ABD para birimi, bu hafta yen karşısında yüzde 1.3 değer kaybetti. 

Doların 10 büyük para karşısındaki durumunu gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise bir önceki seansta dalgalanmasının ardından yeni günde yatay seyrediyor. 

Euro/Dolar paritesinde de dalgalı bir hareket izleniyor. Parite, 1.2240-65 bandında dalgalanıyor ve TSİ 08:30'da yüzde 10 yukarıdan işlem görüyor. 

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın faizlerin Kasım ayında beklenenden daha hızlı bir biçimde artırılmak durumunda kalınabileceği yönündeki açıklamasının ardından Perşembe günü elde ettiği kazançların yarısından daha fazlasını geri verdi.