Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Azimut Portföy Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kunt Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne küresel piyasalarda son 1 haftada yaşanan düşüşü değerlendirdi.

Kunt panik havası olmadığını, bir kar realizasyonunun beklendiğini ancak erken gerçekleştiğini söyledi.

Kunt konuya ilişkin olarak "Kabul edelim ki hiçbir ralli veya yükseliş ilelebet devam etmez. Geçen sene Türkiye piyasaları özelinde iyi bir yıl geçirdik. Dünyanın genelinde de benzer performans vardı. Bu seneye de iyi başladık. Her sene piyasalarda risk alma iştahı iyi başlar..Pozisyonlar ocak ayında alınır.

Son yaşanan olay; birkaç fiyat seviyesinin tetiklenmesinden kaynaklandı. Fed'in bir miktar daha faiz artışı yapacağını hepimiz biliyorduk..ABD 10 yıllık faizlerinin yükselmesi de çok şaşırtıcı değil ama bunun 2 haftada olması beklenmiyordu. Bir kar realizasyonu gelecekti, bu erken oldu ama daha önce alım yapmamış kişiler için de iyi oldu." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin 2017 yılını Borsa performansı anlamında çok iyi geçirdiğini belirten Kunt yatırım trendlerinin değiştiğini ve yatırımların çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti.