Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta küresel piyasalarda yaşanan sert dalgalanmalara karşı güçlü kalan TL, haftayı 3,8223'ten tamamladı. Kur yeni haftaya ise 3.80 seviyelerinde başladı.

Bugün yurt içinde ve yurt dışında piyasaları etkileyecek önemli bir veri bulunmazken Çarşamba günkü ABD enflasyon verisi önemli olacak. İçeride cari açık verisi de haftanın öne çıkan verileri arasında.

Ak Yatırım yolladığı bir notta "Ocak ayı çekirdek enflasyonunun aylık %0,2, yıllık %1,7 artması bekleniyor. 2017 Ocak-Mart ayı enflasyonunun yüksek seyri nedeniyle (baz etkisi) 2018 Ocak ayı enflasyonunun piyasa beklentisi dahilinde gerçekleşmesini ve global piyasalar üzerinde “nötr” etki yapmasını bekliyoruz. Ancak beklentiler üzerinde bir rakam ABD faizleri yükseliş seyrini tetikleyerek global hisse senetlerini olumsuz etkileyebilir" değerlendirmesini yaptı.

"KURDA GÖRÜNÜM YUKARI YÖNLÜ"

Kapital FX'ten Enver Erkan küresel dalgalanmanın artması ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükseliş eğilimini koruması çerçevesinde kurda da görünümün yukarı yönlü olmaya devam ettiğini belirtti.

Erkan "Bu hafta açıklanacak ABD enflasyonu bu bakımdan çok önemlidir. Kurda 3.85 üzeri seyir görülebilir, 3.85’in üzerinde 3.88 hedeflenebilecek bir sonraki bant olarak izlenebilecekken, 3.85 seviyesi  nin bir altında da 3.78 seviyesi destek olarak izlenecektir." yorumunu yaptı.