Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan stratejistlerinin notuna göre kurum, büyümenin haya kırıklığına uğratmamasını bekliyor. Kurumun stratejistlerine göre yatırımcılar bilançolara göra alım yapıp beklemeli; defansif hisse senetlerinde ise kısa pozisyon almalı.

Büyüme ve karların orta vadeli görünüm için kilit önemde kalacağını işaret eden JPMorgan stratejistlerine göre kredi ve spreadlerin seyrini koruması, metal fiyatlarının düşmemesi ile hisse senedi piyasasındaki endişenin yayıldığına dair tipik göstergeler kırmızı alarm vermiyor.

JPMorgan'a göre hisse başıan düşen kar görünümü, güçlü PMI göstergeleri, daha yüksek ücretlerin gelir artışın destekleyecek olması ve enflasyonun şirketlerin fiyatlama gücünü desteklemesi dikkate alındığında, hala pozitif.

JPMorgan'a göre hisse senetleri, merkez bankaları tahvil faizlerinin yükselişini sınırlayacak şekilde daha temkinli olmadığı sürece daha fazla düşmeyecek, hisse senetleri ve tahvil fiyatları arasındaki negatif korelasyon hızlı bir şekilde yeniden kurulacak ve hisseler daha fazla gerilerse “değerleme tamponu” oluşturacak.