Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
Asya hisseleri, Fed'in faiz artırımını ağırdan almaya devam edeceği beklentisiyle ABD hisse senetlerinin yukarı yönde hareket etmesinin ardından, ikinci günde de yükseldi.  
 
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Hong Kong saatiyle 10.37 itibariyle 179.24 seviyesine ulaştı ve 3 haftanın zirvesine doğru hareket etti. Japonya'da Topix Endeksi, elektronik ve telekomünikasyon sektörlerinin en güçlü desteği vermesiyle, yüzde 0.6 yükseliş gösterdi. Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0.5 artarken, Hong Kong'da Hang Seng Endeksi 0.2 tırmandı.
 
Hong Kong'da Bocom International Holdings Co. baş stratejisti Hao Hong, "Hisse senetleri,  ABD'de teknik göstergelerin yüksek oranlı aşırı satım durumunu gösteren seviyelerden gerçekleştirdiği yükselişi, takip etti," dedi ve faiz artımlarının bazılarının korktuğu kadar hızlı gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.
 
Asya hisseleri, traderların bölgesel likidite hakkında fikir edinebilmek için küresel para politikalarını değerlendirmeleri ile birlikte, bu ayın başlarında gözlemlenen kayıpların ardından istikrarlı bir biçimde toparlandı. Traderlar, her ikisi de salı günü gerçekleşecek olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasını ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) politika kararını bekliyor.