Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
Asya hisseleri, hem ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergisi planını açıklamasıyla hem de İtalya seçimlerinde düzen karşıtı grupların yükselişe geçmesiyle, beşinci günde de düştü. 
 
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 düşerek, Hong Kong saatiyle 10:50'de 173.24'e geriledi ve Aralık ayı başlarından bu yana en uzun kayıp ser,isini gerçekleştirdi. Topix Endeksi, yenin dolar karşısında yaklaşık 16 aydır en yüksek seviyesine yönelmesi ile düştü ve Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, kayıplarını dürdüncü güne genişletmeye hazırlanıyor.
 
IG Asia Pte'da piyasa stratejisti Jingyi Pan yayınladığı notta, "Piyasa, ABD ile önemli ticaret ortakları arasındaki çekişmeden kaynaklanabilecek endişe tsunamisi ile birlikte, bıçak sırtında kalmaya devam etti" dedi.
 
Emtia ile ilişkili hisse senetleri, ABD'de çelik ve alüminyum ithalatına planlanan gümrük vergisi endişeleri üzerine, 2. günde de geriledi. Press Metal Aluminium Holdings Bhd, Asya gösterge endeksinde en büyük düşüşü gerçekleştirdi. Piyasa ayrıca İtalya'daki seçimlerde hiç bir partinin çoğunluğu elde edememesinden de olumsuz etkilendi. 
 
Çin ve Hong Kong hisse senetleri, Çin'in yüzde 6.5 ile geçen yılki ile aynı büyüme hedefini açıklamasının ardından düştü. Açıklamada Liderler finansal istikrarı garantilemek için ısrarlarını yoğunlaştırken, 2017'de olduğu gibi üretim artışı hedefinin "mümkünse daha yüksek" olması gerektiğine değilmedi. 
 
Piyasalar
 
*Topix Endeksi ve Nikkei 255 yüzde 0.7 düştü. 
 
*Hang Seng Endeksi ve Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.4 gerilerken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 aşağı yönde hareket etti. 
 
*Hang Seng Endeksi, emlak hisselerinin kazançlarını durdurmasıyla sert düşüş yaşa